Het raadsel van gebrek aan resultaten opgelost

resultatenTe weinig resultaat uit je bedrijf: het heeft niets te maken met externe omstandigheden, met tijdgebrek of wat dan ook. Het zit in je hoofd.

Mijn vorige artikel ging over uitstellen, niet in actie komen, niet implementeren. Iets wat me steeds meer bezig houdt: hoe komt het toch dat het zo moeilijk is om de dingen te doen die nodig zijn om succes te hebben?

In onderstaande video van Tony Robbins legt hij haarfijn uit hoe dat komt. Wat het verschil is tussen succesvolle mensen en de mensen die het niet redden. En het blijkt toch eigenlijk heel simpel te zijn: de belangrijkste component is ‘geloof in jezelf’.

Pas als je gelooft in jezelf, er diep in je hart zeker van bent dat het je uiteindelijk zal lukken, dan kom je in actie, dan krijg je resultaat en realiseer je je potentieel.

Nou ja, kijk zelf maar: hij legt het erg duidelijk en met veel passie uit:

Een heel belangrijke vraag die hij stelt: ‘why is it a must for you’? Waarom wil je dit? Wanneer je ‘waarom’ niet duidelijk genoeg is, wanneer er geen krachtige drijfveer is om succesvol te zijn, dan ga je niet doen wat nodig is. Dan blijf je uitstellen en doormodderen.

Nog een statement dat me raakte: ‘it takes guts to believe!’. En hoe waar is dat: je moet moedig zijn om door te zetten, om er in te blijven geloven ook al zegt iedereen om je heen ‘dat wordt nooit wat’.

En nog eentje: ‘do you get results or do you have a story’. Krijg je resultaten of heb je smoesjes?

Wat herken jij in dit interview? Wat vond jij een rake opmerking? Laat het hieronder weten in een reactie!

4 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.