Wat ik geloof

Ik geloof dat ieder mens hier is om zijn of haar potentieel te benutten, een levensmissie te vervullen. Door conditionering, opvoeding, onderwijs raken we het zicht op die levensmissie kwijt. En doen we wat van ons wordt verwacht, leven we het leven waarvan we denken dat het zo moet.

Tot je op het punt uitkomt, dat er geen keus meer is. Dat je levensmissie het overneemt. Hoe zou de wereld eruit zien als ieder mens z’n levensmissie zou volgen? Zich goed en vervuld zou voelen?

De levensloop van de mens

In ieder mensenleven doorloop je een aantal fasen. Niet alleen als kind en jongvolwassene maar ook later in je leven maak je transities door. Na je 40e levensjaar gaan vragen over zingeving en betekenis een steeds grotere rol spelen. Vooral de midlife crisis is zo’n moment waar de vraag ‘wat is nou eigenlijk mijn betekenis’ levensgroot opduikt. Die transities zijn momenten waarop je je leven in ogenschouw neemt en wil veranderen. De midlife crisis is niet het enige moment. Ook later, rond je 56e levensjaar, komt die vraag opnieuw. We blijven kansen krijgen om ons leven een andere wending te geven. Kansen die op het moment zelf ongemakkelijk aanvoelen. Wanneer je die momenten grijpt om daadwerkelijk een nieuwe draai aan je leven te geven, werkt dat verrijkend en inspirerend.

Het springende punt

Hoe verbind je nu al die ervaringen in je leven? Wat is de rode draad? Het springende punt? Dat is de vraag waar je na je 56e levensjaar tegenaan loopt. Dan zie je dat al die ervaringen in je leven, ook de tegenslagen, je gebracht hebben waar je nu bent. En dat er niet echt iets verkeerd ging, want wanneer je die ervaringen niet had meegemaakt, dan was je hier niet uitgekomen. En ‘hier’ is het moment van het ‘nu’. Het moment waar je de kans hebt om je leven een andere wending te geven. Meer vervulling. Meer voldoening. Uiteindelijk is dat het enige waar het over gaat.

Zoektocht naar meer betekenis

Mijn moment om voor ‘mijn betekenis’ te kiezen kwam in 2006: toen ben ik voor mezelf begonnen. Na een carriere in een heel scala aan marketingfuncties in het bedrijfsleven, was het moment van de sprong daar. Dat het niet allemaal over rozen ging vertel ik in de video hierboven.

Mentor

Al die ervaringen hebben mij hier gebracht, op dit punt. Van trainer/coach in de het begin, naar business coach in latere jaren en nu zie ik mezelf vooral als mentor. Ik deel kennis en ervaring, net wat je nodig hebt. Maar bovenal begeleid ik je bij je persoonlijke ontwikkeling.

Hier lees je meer over die ontwikkeling van trainer naar coach naar mentor.

Mijn andere passie

Ingrid Langen
www.nicolelangenfotografie.nl

Dat is mijn paard. Die brengt mij terug bij mijn gevoel. De rust en ruimte van de natuur ervaren. Me aanpassen aan de stemming van mijn paard. Samen uitdagingen aangaan en overwinnen. Het gevoel van zo’n sterk dier dat zich in vertrouwen aan je overgeeft. Ik vind dat heel bijzonder.