Waarom zou je als ondernemer geboren moeten zijn?

geplaatst in: Inspiratie, Ondernemen | 2

Wordt je als ondernemer geboren?‘Dat is een geboren ondernemer’: een enigszins afgunstige verzuchting die ik wel eens om mij heen heb gehoord. Of: ‘ik ben nou eenmaal geen geboren ondernemer’. Met andere woorden: ik mag blij zijn als ik überhaupt wat klanten vind om in mijn onderhoud te voorzien.

Geboren ondernemers

Wie is er een geboren coach? Of een geboren onderwijzer? Of een geboren marketeer? Je hebt er een opleiding voor gevolgd, het vak geleerd door stages te lopen en stadia van junior naar senior doorgemaakt. Je hebt er iets voor moeten LEREN. Hoe zit dat dan met die ‘geboren ondernemers’? Een opleiding voor ondernemers is er niet. Iedere geslaagde ondernemer kan je de horror verhalen vertellen van falen, faillissementen, zorgen en twijfels. Kortom, zij hebben het in de praktijk moeten LEREN. Met vallen en opstaan. Zoals je als kind lopen hebt geleerd.

Ondernemerschap afgeleerd

We zijn allemaal geboren ondernemers. Als kind ga je op onderzoek uit, je verkent de wereld om je heen en je leert door volwassenen na te doen. In de loop van onze opvoeding en op school leren we dat ondernemerschap af. Je moet in de klas netjes opletten en goede cijfers halen. Je moet aan allerlei eisen voldoen op het gebied van leervaardigheid en sociale vaardigheden. Het opvallende aan de ‘geboren ondernemers’ is dat zij vaak op school gefaald hebben, weinig opleiding hebben genoten, drop-outs zijn van hogescholen en universiteiten. Het ondernemerschap dus niet hebben afgeleerd.

Kwaliteiten en aanleg

Je hebt wel een aanleg voor en interesse in een bepaalde richting: sommige mensen zijn creatief, sociaal vaardig, hebben veel aanleg voor abstracte vraagstukken, lezen graag, zijn teruggetrokken of juist extravert. Mensen zijn handig met technische dingen of juist helemaal niet. Allemaal eigenschappen die maken dat je uiteindelijk voor een bepaald vakgebied kiest. Scholen zijn er op ingericht je een vak en vaardigheden te leren, met name inhoudelijk, waarmee je een goede werknemer kunt worden.

Mindset en karakter

De ‘geboren ondernemers’ zijn vaak wel mensen die al jong een ‘idee’ hebben over wie ze willen zijn en wat ze willen doen. En ze laten zich niet van dat pad afbrengen. Vooral dat laatste: de eigenzinnigheid om te doen wat je wilt doen en je daar niet vanaf laten brengen. Vervolgens de onzekerheden, risico’s en de moeilijkheden voor lief nemen en daarmee het vertrouwen opbouwen dat je altijd wel weer een weg uit de moeilijkheden vindt. Die eigenschappen karakteriseren die geboren ondernemer. Maar is dat dan iets wat een ander niet heeft? Of is dat gewoon zoekgeraakt?

Werknemer zijn

Dat moet je ook leren. Je moet leren hoe de mores zijn in een bedrijf, hoe je daar in past (of niet) en wat er nodig is om te kunnen en mogen groeien. De mindset is totaal anders. De risico’s die je neemt zijn ingeperkt: als het mis gaat sleep je anderen mee dus dat mag niet. Je hebt een afgebakende rol en functie en daarin wordt er iets van je verwacht. Excelleren of juist niet: dat is afhankelijk van de organisatie waar je voor werkt. Tijdens een evaluatiegesprek wordt, door je leidinggevende, bepaald of je het goed hebt gedaan. Waar de ondernemer wordt afgerekend op het resultaat van z’n bedrijf, wordt de werknemer afgerekend op een proces of resultaat dat bij het vakgebied past.

2e Carrière

Veel van mijn cursisten beginnen aan een 2e carrière: na jaren in loondienst te hebben gewerkt hebben zij besloten te gaan doen waar hun hart naar uit gaat, wat ze echt leuk vinden of wat eigenlijk hun missie is in dit leven. Dan moet de switch in mindset gemaakt worden van werknemer naar ondernemer. Daar wringt de schoen.

Van expert naar opnieuw beginnen

Waar je na jaren in het bedrijfsleven een expert was, moet je nu weer opnieuw beginnen. Waar je afgerekend werd op je inhoud, wordt je nu afgerekend op je resultaat. En dat resultaat voel je ook direct in je portemonnee. Van ondernemerschap weet je niets. Of weinig. En wanneer dat dan moeilijk is komt de verzuchting ‘dat je nu eenmaal geen geboren ondernemer bent’. Wat er eigenlijk aan de hand is, is dat je gewoon het vak van ‘ondernemer’ moet leren. Met de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van een kind en het vertrouwen van de volwassene dat je genoeg bagage hebt om lastige situaties het hoofd te bieden.

Geboren ondernemer of brandend verlangen?

Wanneer je in jezelf een ‘brandend verlangen’ ontdekt, iets dat je écht wilt realiseren, waarvoor je alles durft te doen wat je daarvoor niet durfde, waarvoor je opnieuw wilt beginnen en alle zekerheden achter wilt laten, dan maak je die geboren ondernemer in jezelf weer wakker. Dat verlangen zorgt ervoor dat je moeilijkheden de baas wordt en creëert wat je voor ogen had. Dan vind je de voldoening die oneindig veel groter is dan de vetste bonus die je als werknemer ooit ontving. Want dit heb je zelf gecreëerd en is helemaal van jou.

Ben jij een geboren ondernemer? Heb je het vak met vallen en opstaan geleerd? Ik ben benieuwd of jij vindt dat je als ondernemer geboren moet zijn of dat het te leren valt. Laat hieronder je reactie en je tips achter.

Gerelateerde artikelen
De 3 grootste obstakels op weg naar een welvarend bedrijf
Hoe houdt je het vol? De waarde van volharding en afzien
De kracht van gedachten: wegwijzer naar een welvarend bedrijf

2 reacties

  1. Wendy Lorist - Otten

    Deze week tijdens een brainstorm ochtend met een medecursist en vriendin van de Open Cirkels Academy zei zij tegen mij “Jij bent een echte geboren ondernemer. Nieuwsgierig naar de diepere betekenis ervan tikte ik het op google in en kwam bij jou, vast niet voor niets.
    Na 35 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt te hebben wil ik de roer omdraaien en dit jaar een bed en Breakfast realiseren, verschillende informatieve sites opzetten om al mijn kennissen en levenservaringen met de wereld te delen en een boek te schrijven. Het intrigeerde mij dat toen ik vertelde dat alle opleidingen die ik gevolgd heb zelf betaald, het niet wilde dat andere dat deden want dan zat ik eraan vast, nu al 20jaar een nul uren contract heb omdat ik vrij wil zijn en dat mijn leukste jaren zijn geweest toen ik nachthoofd van ziekenhuizen en verpleegtehuizen was, organiseren, delegeren, op iedere werkplek met ieder medewerker contact hebben, ieder medewerker mag gezien en gehoord worden, ieder heeft zijn eigen potentie en kwaliteit. In verpleegtehuizen ben ik daarvoor uitgewerkt, omdat ik als nachthoofd alle afdelingen afging vragend wat ik voor ze kon doen, de verzorgende die kei hard werken en de basis leveren werden nooit iets gevraagd, door mij wel. Andere nacthoofden bleven op kantoor de hele nacht en konden mij niet meer luchten, jaloers!
    Beetje lang verhaal mar ik groeide,toen ze zei dat ik een geboren ondernemer ben en ik geloof zeker dat het in me zit, alleen na 35 in de non profit gewerkt te hebben weet ik niets van marketing. Ik heb bij de open cirkels veel tools gekregen, maar het heeft voor mij het meest op persoonlijk vlak gedaan, nu zijn mijn doelen duidelijk, ben ik mijn websites aan het maken, implementeren, maar….dat stukje marketing, daar kan ik nog veel over leren……dus…..Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.