Van wens naar werkelijkheid: hoe creëer je positief momentum?

geplaatst in: Doelstellingen, Inspiratie, Veranderen | 3

positief momentumJe hebt een wens en een doel. Het is niet alleen een droom, nee, je wilt het ook echt realiseren, dat doel.

Maar je bent er nog niet. Integendeel, met de beslommeringen van alle dag twijfel je nog wel eens of je er ooit gaat komen. Of het wel mogelijk is. Voor jou.

Anderen lukt het natuurlijk wel. Maar jij, het is maar de vraag. Want heb je wel de juiste kwaliteiten? Durf je het wel? Verdien je het wel?

Waar je op focust dat groeit. Maar hoe krijg je die focus weg van de beslommeringen van vandaag naar wat je wel wilt? Naar je droom en je doel? Hoe laat je al die malende gedachten los? Hoe zorg je ervoor dat de oplossing jou kan vinden?

Narigheid en tegenslag overkomt iedereen, dat kun je (meestal) niet beïnvloeden. Hoe je houding daar tegenover is, dat kun je wel beïnvloeden. Hoe je er tegenaan kijkt. Of je bij de pakken neer gaat zitten of de schouders eronder zet.

Hoe creëer je positief momentum?

Visualiseren: dat wordt vaak aanbevolen. Visualiseren hoe je wenst dat de situatie er uit ziet, je leven eruit ziet, je ideale dag er uit ziet. Voor heel wat mensen werkt dat wel. Voor mij niet zo. Ik ben er niet goed in: mijn gedachten gaan gewoon met me op de loop.

Mediteren: een mooie manier om je tollende gedachten stil te krijgen. Werkt ook voor heel wat mensen maar lang niet iedereen.

De 30-dagen challenge: een andere aanpak

Ik was op zoek naar iets dat me iedere dag helpt om dat positieve momentum te beleven. En ik bedacht een andere aanpak.

Het werkt als volgt:
Begin iedere ochtend met op te schrijven hoe je je wilt voelen die dag. Beschrijf je ideale dag. Schrijf op hoe fijn alles gaat, hoe goed je je voelt. Hoe je in flow bent en hoe gemakkelijk alles je af gaat. Hoe fijn dat is en hoeveel rust dat geeft. Hoe lekker je dan kunt werken. En hoeveel leuke mensen er op je pad komen.

Je schrijft net zo lang tot je het ook echt voelt! Tot dat stemmetje in je hoofd, dat zegt “ja, dáág, je weet donders goed dat het zo niet is nu, wie zit je nu voor de gek te houden”, stil is. Weg is. De ene keer moet je daar 5 minuten voor schrijven, de andere keer langer. Maar stop niet voordat je zover bent. En begin dan aan je dag.

Aan het einde van de dag schrijf je de positieve dingen van die dag op. Er is altijd wel iets, al is het nog zo klein: de zon die mooi door de bomen scheen, een vogel in de tuin die prachtig zingt, een aardige glimlach van iemand die je niet kent…..

Na een week merk je al verandering: een opgeruimd gevoel. Meer positiviteit. Meer energie. En na 2 weken beginnen er wondertjes te gebeuren: die persoon die je al zo lang wilde spreken, belt jou. Een oude klant komt opeens terug. Mensen geven je complimenten. Je maakt vorderingen, je gaat vooruit. Je doel lijkt opeens haalbaar. De dingen die nodig zijn om er te komen, beginnen zich te ontvouwen.

Het is wonderlijk hoe je met zo iets simpels als iedere dag zo’n 10 minuten besteden aan een positief gevoel, je je leven in korte tijd zo drastisch kunt veranderen.

Na 30 dagen haal je het net op: ben je waar je wilt zijn? Of is er nog meer positief momentum nodig? Je besluit dan of je het nog langer blijft doen of dat je al helemaal in de positieve flow zit.

En wanneer zich dan weer van die situaties voordoen waardoor je gaat twijfelen aan jezelf, dan begin je overnieuw. Met schrijven. Tot je weer in de positieve flow bent.

Je creëert zo een veel leuker leven, zonder dat de buitenwereld nou echt verandert. Daar kun je namelijk niets aan doen. Maar wel jouw eigen houding beïnvloeden. En dat maakt het verschil.

Wil jij de moeite nemen? Dagelijks 10-20 minuten schrijven om positief momentum te creëren? Of heb jij een andere manier bedacht? Laat het hieronder weten in een reactie!

Gratis e-book Van Wens naar Werkelijkheid: hier te downloaden!

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.