Als je niet weet naar welke haven je wilt, is geen enkele wind gunstig

geplaatst in: Doelstellingen, Inspiratie | 1

Deze uitspraak is van Seneca (Romeins filosoof). Ik las hem net ergens en het past helemaal bij dit moment. Donkere dagen voor Kerstmis, de laatste dagen van 2011, de drempel van 2012. Moment van bezinning en plannenmakerij.

Tenminste, dat is mijn plan voor volgende week. Telefoon uit en me bezinnen op de verworvenheden van 2011. Wat lukte wel, wat lukte niet en wat ga ik doen in 2012. Hoe ga ik zorgen voor verdere groei en expansie.

Daarbij gebruik ik de essentiele succesformule van Anthony Robbins. Het lijkt nogal uitgebreid en veel werk. En dat is het ook. Afgelopen jaar, eind april, heb ik de moeite genomen om deze 12 punten uit te werken. Een maand geleden las ik het nog eens door en tot mijn verbazing had ik er al veel van gerealiseerd. Niet alles: een aantal zaken beslaan een langere termijn dan enkele maanden.

Dus ga ik volgende week mijn succesformule ‘updaten’. Met nieuwe doelen en dromen. De berichten over de economie zijn somber: 2012 wordt een zwaar jaar. Met zwaar weer is het helemaal belangrijk om te weten naar welke haven je wilt. En misschien een uitwijkhaven zoeken. Ik ga daar zeker naar kijken. Wat ga jij doen in 2012? Meedrijven met de stroom? Of stippel je jouw route zorgvuldig uit?

Gerelateerde artikelen:
De essentiële succesformule
Plannen en doelen stellen
De Creatiespiraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.