Veranderingen

geplaatst in: Implementatie, Strategie, Veranderen | 0

veranderingenDat ik al een tijd bezig ben mijn bedrijf een andere richting uit te sturen, dat is je waarschijnlijk niet ontgaan. De behoefte aan een andere invulling, aan veranderingen, ontstond een aantal jaren geleden. De juiste richting en vorm was niet direct helder. Integendeel.

Het begin

De behoefte aan veranderingen ontstaat vaak niet plotseling. Het kan wel een eureka moment zijn wanneer je jezelf realiseert dat je die behoefte hébt. Bij mij was er een business coaching traject voor nodig om tot dat inzicht te komen.

Met dat inzicht weet je vooral wat je niet (meer) wilt. Maar wat dan wel is nog een groot vraagteken. Hier begint de zoektocht.

De weg

Wanneer je niet weet wat je wilt, dan staat je een boeiende weg te wachten. Want het antwoord verstopt zich onder vele lagen en achter flink wat bochten. Je maakt onderweg stops met de vraag ‘is dit het misschien?’ en het kan maar zo zijn dat je er nog niet bent. Het lijkt voor de buitenwereld soms dat je maar wat aanrommelt, maar niets is minder waar! Je bent aan het uitproberen. Hoe  kun je anders weten of dit de juiste keuze is?

Of je weet eigenlijk al heel lang wat je wel wilt maar durft er niet aan te beginnen. Dan is het meer een zoektocht in jezelf: wat houdt je tegen?

Ken jezelf

De ultieme vraag is natuurlijk ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’. Jezelf beter leren kennen in alle dimensies van je leven: ik deed dat door me te verdiepen in het archetypische gedachtegoed, in ondernemen in de levensloop en in opstellingen. Het resultaat van die reis vind je op mijn website ingridlangen.nl.

Experimenteren

De opbrengsten van dat onderzoek gaven me ideeën om mee te experimenteren. Dat is een heel fijne manier om te onderzoeken hoe je vormgeeft aan dat wat je wilt. Want een experiment kan lukken, maar ook mislukken. En in het laatste geval weet je hoe je het niet moet doen en het geeft doorgaans ook een idee over wat er veranderd moet worden. Die  experimenten hebben geleid tot een aanbod van diensten, te vinden op die website.

Contouren van veranderingen

Bleef de vraag: wat doe ik met IJlan? Gaat dat overboord? Of ligt er ergens een brug? Natuurlijk is er een brug. Soms moet een ander je daarin de weg wijzen. Ik kreeg de vraag van een collega onderneemster of ik haar wilde begeleiden bij het opzetten van haar praktijk. Want ze vond het heel spannend, had het tot nu toe niet gedurfd, maar wilde toch de stap gaan zetten. Mét mijn hulp.

Voilà.

In dat traject komt alles samen. Mijn achtergrond en ervaring als business coach. Maar ook mijn diepe interesse in mensontwikkeling.

Mensontwikkeling

Dat is waar het uiteindelijk om gaat. De ontwikkeling van jezelf als mens met een potentieel dat volledig tot uitdrukken wordt gebracht. Je krachtige kant benutten en je zwakke kant met liefde omarmen.

Mentoring

En dan ga je op zoek naar een woord. In 1e instantie was dat ‘raadgever voor ondernemers’. Gaandeweg het traject diende het begrip ‘mentor’ zich aan. Dat voelt wat toegankelijker.

Die weg ben ik ingeslagen. Dat is de betekenis die ik nu voor jou kan hebben: je mentor gedurende jouw weg naar een ander leven.

Is je interesse gewekt? Maak dan eens een afspraak voor een verkennend gesprek: klik op de knop hieronder. Kost je niets en levert altijd iets op.

contact 

Eerst nog wat verder lezen? Dat doe je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.