Lezers werven voor je blog, het vervolg

Fans voor je blogIn een vorige blog beschreef ik  3 manieren om meer lezers te werven voor je blog:
1. Je blog plaatsen op social media zoals Facebook en Linkedin
2. Opbouwen van je e-mail lijst en je blogberichten mailen
3. Via je website

Maar er zijn meer mogelijkheden! Hier volgen meer tips om je website en je blog te promoten.

Social media

Hier kan ik Twitter ook nog aan toevoegen. Twitteren over je blog levert lezers op voor je blog. Je kunt de link naar je blog ook in de bio van je Twitter account zetten. Daarmee wordt het nog gemakkelijker om gevonden te worden.

Andere blogsites

Voor de vindbaarheid van je website en je blog is het zinvol om ook op andere blogsites je blog te plaatsen. Zo heb ik een account gemaakt bij Tumblr, Google+ en Squidoo. Iedere blog die ik schrijf post ik ook op die blogs. Met WordPress is dat een fluitje van een cent: met de plugin ‘add to any’ zet je jouw blog gemakkelijk door naar allerlei platforms. Op deze manier doe je twee dingen: je blog wordt op meer sites gevonden en je website wordt beter vindbaar. Want door je blog op andere sites te plaatsen creëer je zelf links naar je eigen website. Hierdoor wordt deze beter vindbaar.

Je blog en website beter vindbaar maken

Hierboven noemde ik al het doorplaatsen van je blog naar andere sites. Een volgende manier is het creëren van links. Dat doe je o.a. door te reageren op blogs van een ander: je kiest minimaal drie blogs uit die je graag leest. Reageer op deze blogposten: je plaatst hier altijd een link naar je eigen website. Daarmee bouw je aan de links naar je eigen website en verbeter je de vindbaarheid.

Content, content en content!

Laat ik het belangrijkste niet vergeten: zorg voor berichten waar je lezers iets aan hebben! Uiteindelijk is dat de alles bepalende factor: wanneer je lezers jouw blog graag lezen, is de kans ook aanwezig dat je blog gewoon wordt doorgestuurd. Een betere reclame is er niet.

Meer over bloggen, mediaplan, het maken van een blog in WordPress leer je tijdens de blogworkshop! 11 Juli is de volgende en je kunt je nog inschrijven.

Gerelateerde artikelen:
3 Manieren om lezers te werven voor je blog
50 Onderwerpen om over te bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.