5 Tips voor meer klanten met je website

Meer klanten met je websiteEen website, dat heb je nodig als ondernemer, toch? Ja, absoluut! Maar niet alleen om ‘aanwezig te zijn op internet’. Een website kan veel meer voor je betekenen. Hoe zou het zijn wanneer je meer klanten zou aantrekken met jouw website?

Meer klanten

Je website kan jouw digitale verkoper zijn. Dan moet ie wel aan wat eisen voldoen. Hieronder enkele tips die je op weg kunnen helpen.

1. Wat moet je website doen?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: wat wil ik dat de bezoeker van mijn website gaat doen. Een website is geen brochure, iemand komt daar iets doen:

–          informatie zoeken
–          agenda bekijken
–          afspraak maken
–          blog lezen
–          zich inschrijven
–          iets downloaden

De vraag die je jezelf moet stellen is dan:

2. Wat komt mijn bezoeker doen?

Of met welke vraag bezoekt iemand mijn website. En hoe zorg ik er voor dat die persoon ook het antwoord vindt. Het besluit van een bezoeker of hij/zij verder kijkt wordt in een momentopname genomen. Iemand besluit in heel korte tijd of  ‘ze hier hebben wat ik zoek’. Het is dus aan jou om te bedenken waar iemand op je website ‘landt’ en wat deze persoon daar gaat vinden. En vervolgens denk je na over de vraag:

 3. Hoe leid je jouw bezoeker door je website

In supermarkten wordt altijd goed nagedacht over de ‘routing’ van klanten. Hoe leidt je iemand door de winkel heen, zodat deze persoon zoveel mogelijk paden doorloopt en met zoveel mogelijk verleidingen in contact wordt gebracht. Dat doe je ook op je website. Met linkjes naar nieuwe pagina’s verleid je jouw bezoeker om verder te kijken op je website. Om op die manier ervoor te zorgen dat deze persoon er van overtuigd raakt dat jij precies de juiste oplossing voor zijn of haar vraag hebt.

4. Zorg voor een  ‘call to action’

Een ‘call to action’ is een knop waarmee je zegt: ‘aanmelden’, ‘inschrijven’, ‘neem contact op’ of iets dergelijks. Daarmee roep je de bezoeker op om zich bekend te maken bij jou. Zo vul je jouw mailinglijst, ontvang je aanmeldingen, krijg je telefonisch of schriftelijk vragen en meer klanten. Je bent ze niet gelijk weer kwijt.

5. Cadeautjes

Mensen ontvangen graag dingen. Informatie, e-books, een instructiefilmpje. Met een cadeautje maak je de drempel om contact met je op te nemen heel laag. Je laat mensen al met je kennismaken door iets gratis weg te geven. Het wordt steeds duidelijker wat er van je verwacht kan worden. In een kledingzaak wil je nieuwe kleding graag passen voordat je het koopt, zodat je zeker weet dat het bij je past. Door een cadeautje te geven creëer je jouw eigen ‘paskamer’. En daarmee ook weer meer klanten!

Gerelateerde artikelen
WordPress: over verbinden en zichtbaar zijn
Een website: must have of nice to have? 
Meer klanten met je website, utopie?

2 reacties

  • Ingrid Langen

   Hallo Elsbeth,

   Dank je wel voor je compliment! Wanneer je nog meer tips kunt gebruiken of vragen hebt, dan hoor ik het graag: kan ik daar ook aandacht aan besteden!
   hartelijke groet, Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.