Een nieuw begin – en nu?

geplaatst in: Inspiratie, Ondernemen | 0

een nieuw beginEen nieuw begin, zo voelt een nieuw jaar altijd. Een onbeschreven blad, waarin alle mogelijkheden open liggen. En nu helemaal, na dat onvoorspelbare en onvoorstelbare jaar 2020. Maar waar begin je aan? Wat ga je doen? En wat laat je liggen? Je hebt keuzes en geen enkele zekerheid. Niemand kan je zeggen wat je moet kiezen. Die richting moet van binnen uit komen.

Want dat werd duidelijk vorig jaar: het enige dat er toe doet is je binnenwereld. Daarin besluit je hoe je omgaat met de onvoorspelbare uitdagingen in de buitenwereld. En daar waren er veel van, het afgelopen jaar. Uitdagingen die we ons in onze slechtste dromen niet konden voorstellen. Dat onze dagelijkse wereld geregeerd zou worden door zoiets kleins en onzichtbaars als een virus: onvoorstelbaar. Alles wat normaal was, was het opeens niet meer.

En waar kun je op vertrouwen? Welke wetenschappers hebben gelijk? Werden de juiste maatregelen getroffen? Wat moet je doen? Wat is wijsheid? Er is geen precedent. Wanneer de buitenwereld je in totale verwarring achterlaat, dan kun je je balans en rust maar uit een ding halen: je binnenwereld.

Wanneer je dat goed op orde hebt, dan wordt je niet meer uit je evenwicht gebracht door alles wat er buiten je gebeurt.

En dat geeft heel veel rust en vertrouwen. Vertrouwen dat het ook wel weer een keer goed gaat.

Zo binnen, zo buiten

Vertrouwen is de tegenhanger van macht en controle. Vertrouwen is iets dat je actief doet wanneer je ergens in durft te geloven. Het is het loslaten van zekerheden. Want wanneer je het zeker weet, dan speelt vertrouwen geen rol meer.

Vertrouwen geeft de vrijheid om mogelijkheden te onderzoeken in gebieden die je nog niet kende.

Dus vertrouw op jezelf, op je innerlijke weten. Op je vaardigheid om alles wat er op je pad komt op te lossen op het moment dat het opgelost moet worden.

Op Reis in je Binnenwereld

En nu is daar, passend in deze tijd, de online mini-cursus ‘Op reis in je binnenwereld’. Ook precies wat ik zelf heb gedaan om op dit punt uit te komen. Want die reis in je binnenwereld is een nieuw begin naar meer rust in je hoofd en omgaan met de uitdagingen in de buitenwereld.

Daarom nodig ik je uit om mee te gaan met die reis: in januari gaat ie weer van start (zie de link hieronder). Een 3-weekse reis om te ontdekken van welk (archetypisch) verhaal jij gebruik maakt en hoe je daarmee je leven een andere wending kunt geven.

Om uiteindelijk, aan het einde van 2021, terug te kijken op een gelukkig en gezellig jaar.

De  mini-cursus is onder constructie en momenteel niet beschikbaar.

 

Gerelateerde artikelen
Op reis in je binnenwereld – mini-cursus
Hoe nu verder?
Denken-voelen-willen – de weg naar meer vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.