Marketingtraining, -coaching en -advies:

Eind vorig jaar ben ik bij Ingrid gestart met een halfjaar training “Van wens naar werkelijkheid”. De reden waarom ik voor Ingrid koos was dat haar focus lag op ‘marketing vanuit het hart’ en omdat ik bemerkte aan mezelf dat ik stuk in mezelf te ontwikkelen had, wilde ik mijn praktijk echt op de kaart gaan zetten. Ik ben een dienstbaar en bescheiden mens en had van marketing geen kaas gegeten. Ik vond de materie ook best lastig want ik moest me met iets verbinden dat niet vanzelfsprekend tot mijn interesse hoorde. En het koste me ook tijd om het me eigen te maken en mijn manier daarin te vinden. Want geenszins wilde ik mezelf anders voordoen dan dat ik ben. En hiermee heeft Ingrid me enorm geholpen. Ik ben erachter gekomen wat mijn aller diepste beweegreden is voor de keuze die ik heb gemaakt om met mijn praktijk te beginnen en dat maakt het veel makkelijker om in een kort moment iets over mijn praktijk te vertellen. Daarnaast kreeg ik inzicht welke marketing instrumenten ik wel of juist niet moet gebruiken gewoon omdat het wel of niet bij mij als mens past. Dat gaf een hele rust en een structuur. Ik heb Ingrid ervaren als kundig, betrokken en meedenkend met mijn vragen. Daar heb ik veel aan gehad. Daarnaast vond ik ook steun in de betrokkenheid op elkaar van een kleine groep.
Ingrid dankjewel, je zette ooit de eerst stap door me uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek en het heeft me een eind verder geholpen.
Dankjewel Ingrid!
Corrie Derks – Natuurgeneeskundige Praktijk Corrie Derks

Ingrid langen is een kundige vrouw, met gegronde kennis van marketing en communicatie. Haar nuchtere benadering van de vraagstukken welke ik had, heeft geleid tot een mooie samenwerking.
Wil je jouw bedrijf opnieuw op de kaart zetten? Heb je behoefte aan moeiteloze en doeltreffende marketing? Twijfel niet langer en neem contact op met Ingrid!
Mark Voshol – Conceptical

Ingrid heeft mij op het juiste pad van marketing gebracht voor mijn bedrijf. Nog iedere dag heb ik plezier van haar tips en scherpe vragen!
Judith Porcelijn – De Sterke School

Videointerview met Alice van Zurk (AtotzHR):

Opgenomen met Google Hangout On Air.

Ingrid heeft mij geholpen om scherper te krijgen waar ik zelf blij van wordt EN waar mijn klanten blij van worden als ze mij inhuren. Na een strategiedag (hard werken is dat!) bij Ingrid kwam ik boordevol inspiratie terug. Nu een paar week later ’teer’ ik daar nog op en ben ik vol energie aan de slag om mijn website en dienstenpakket een nieuwe invulling te geven. Het is erg fijn dat Ingrid ook nadat de sessie is afgerond, nog bereikbaar blijft als er vragen zijn. Want je wilt het als ondernemer graag alleen doen, maar als je echt een stap wil zetten met je bedrijf, heb je een coach nodig. Ingrid is er zo een, doen dus!
Karine van den Noort (Successupport)

Ik was vooral op zoek naar een klankbord voor mijn ideeën en inspiratie voor het verder uitbouwen en versterken van mijn bedrijf. Drie dagen intensief over je bedrijf praten vind ik sterk. Je bent er even helemaal mee bezig. Door de kleine groep kun je diep op dingen ingaan en is er veel persoonlijke aandacht. Wat ik erg waardevol vond was dat ook de ondernemer als persoon aan bod kwam. Dat is belangrijk want elke ondernemer is uniek en maakt daarmee onderdeel uit van het product. De adviezen die ik kreeg zorgden voor meer focus en loslaten wat verdere groei belemmerde. En met het plan van aanpak kon ik direct aan de slag. Ik kan deze training van harte aanbevelen.
Gerard Kroon (Boekenproducties)

Ingrid weet je te prikkelen, te inspireren, op scherp te zetten. Met de juiste vragen krijg je meer inzicht in jouw kern van de zaak. Met behulp van effectieve planningsschema’s en heldere marketingmodellen kun je daarna zelf goed en gedegen aan de slag. Een aanrader!
Kristel Vermeulen (beeldredacteur)

Het identiteitsmodel van Ingrid Langen is werkelijk geniaal! Geen saaie lappen tekst meer, maar in een oogopslag een helder overzicht van je motivatie, identiteit, producten en doelgroep. Kortom, de essentie van je bedrijf op slechts een bladzijde! Van het identiteitsmodel heb ik meer profijt gehad dan alle andere bestaande marketingmethoden. Niet alleen voor jezelf vormt dit model een uitkomst, maar ook voor zakelijke relaties die inzicht willen hebben in jouw bedrijfsmodel is deze aanpak onmisbaar. Voor mij is Ingrid inmiddels een waardevolle en gewaardeerde zakenpartner. Ondanks mijn marketing- en communicatieachtergrond heeft ze me veel nieuwe inzichten gegeven die tegelijkertijd goed toepasbaar zijn. Ze is een echte topper binnen haar vakgebied!
Georgina Nacken (Rosalina Nacken)

Heb de drie workshops gedaan en dat was voor mij de start van goede veranderingen. Mijn focus is nu waar die moet zijn…..en ben er nu heerlijk ermee aan de gang. Out of the blue…heeft het me nu al meer cursisten opgeleverd in 6 maanden dan voorheen in een heel jaar.
Annemiek de Nijs (Atelier Aden)

I joined a 3 day workshop with Ingrid this year. She is a true expert in her field. The course is well structured with interesting content for everyone, easy to understand and applicable.
Claudia Pasch (Dream it, dare it, do it!) business coach via LinkedIn.

De workshop –Marketing vanuit je hart- van Ingrid was ver boven mijn verwachting. Ik had niet kunnen bedenken dat ik na 6 uur coaching van Ingrid, de deur uit zou lopen met een concreet beeld voor ogen hoe de identiteit van mijn bedrijf eruit moet gaan zien. Alle relevante onderwerpen kwamen  aan bod waaronder doelgroep, koopmotief, drijfveren, communicatie, stijl, produkten en visie. Van mijn ideeën die nog wat als los zand aan elkaar hingen, bouwde ik onder leiding van Ingrid een samenhangend zandkasteel. Ik kan nu mijn logo en huisstijl gaan ontwerpen. Wat een geweldige stap voorwaarts na maanden van puzzelen. Ingrid, heel veel dank!
Marjolein Dubbers (De Energieke Vrouwenacademie)

‘Ik heb de training van Ingrid als ontzettend nuttig ervaren. Zelf zit ik in de opstartfase van mijn bedrijf. Het identiteitsmodel heeft mij geholpen om in 1 oogopzicht de identiteit weer te geven van mijn toekomstige bedrijf. Het identiteitsmodel ten samen met mijn moodboard zijn bijzonder geschikte tools om te gebruiken voor het bepalen van mijn logo en huisstijl. Ik raad de training zeker aan, ook wanneer je in de opstartfase zit van een bedrijf.”
Mariette Schouten (De quarterlife expert)

Met de workshop ‘Marketing vanuit je hart’  helpt Ingrid ZZP’ers hun eigen authenticiteit scherper over de bühne te krijgen. Ze doet dit met kennis van zaken, op een aansprekende en prettige manier en je gaat naar huis met een identiteitsmodel onder je arm. Ik heb er veel aan gehad!
Constance Vos

” Ik vond je workshop goed. Het had een goede logische en consistente opbouw. Ik kon het goed volgen, door je manier van uitleg en presentatie. Ik voel me prettig en op m’n gemak bij jou. Je bent rustig en open en toch ook stevig wanneer dat moet. Je legt de vinger op de zere plek(ken) en neemt en geeft rust en ruimte voor iedere persoon. De workshop geeft je direct hulp bij het neerzetten van je eigen betekenis en identiteit. Wat ik altijd fijn vind, dat je meteen voor jezelf ermee aan de slag kunt. Praktijk goed gemengd met de info. Met deze workshop kun je zelf een heel eind verder komen met jezelf neer te zetten. “
Nelleke Pieterse

” Mijn ervaring bij de workshop ‘Marketing vanuit je hart’: Ingrid laat je vanuit je passie ervaren wat je toegevoegde waarde is als ondernemer.”
Arlette van Scheppingen-Witteveen (Better Inside)

 

Meer klanten met je website:

Wat vonden deelnemers?

Ingrid benadert voor eendaagse cursus ‘wordpress’. Aan het eind van die dag waren eigenlijk alle vragen die ik had ruimschoots beantwoord (plus nog het antwoord op vragen die ik van te voren nog niet had). Dat betekent dat ik vanaf hier verder aan de gang kan. Ingrid deelt graag haar kennis en maakt het heel concreet. Een aanrader voor iedereen die met wordpress aan de slag wil!
NIc Ammerlaan bno via LinkedIn.

Ondanks dat er in een kort tijdsbestek (2,5 dag) veel informatie op me af kwam is het een waardevolle workshop gebleken. Vooral de WordPress dag zette meteen zoden aan de dijk. Ik ben nu bezig met 3 WordPress sites en vind het steeds leuker om mee te werken en er nieuwe dingen in te ontdekken. Ook word je getriggerd om na te denken over hoe jij wilt dat anderen jou als professional zien. Ingrid deelt haar kennis vanuit persoonlijke ervaringen die heel herkenbaar zijn.
Ron Moest’l via LinkedIn

“Ik heb Ingrid leren kennen als een vakvrouw met kennis van zaken als het gaat om effectieve en doelmatige communicatie op het gebied van social media en webdesign. Voor mij een eye-opener om te ervaren hoe je in slechts enkele stappen zelf in staat bent om een eigen website te bouwen. Prettig vooral als je dan kunt terugvallen op Ingrid, zeker als het gaat om op een professionele wijze inhoud te geven aan zo’n website, zodat die website uiteindelijk ook voor mij zal gaan werken!”
Gerard Flint via LinkedIn

 ““Ik heb Ingrid Langen leren kennen tijdens de training “Meer klanten met je website” van IJlan waardecreatie en identiteitsmarketing. De kracht van Ingrid is haar kennis en bevlogenheid voor haar vak. Ze kon me duidelijk maken waarom weboptimalisatie, voor mij en mijn bedrijf, zo belangrijk is en wat me dat oplevert. Ik heb deze workshop als zeer nuttig ervaren mede vanwege de open en onbevooroodeelde houding van Ingrid. Ik vond het zelfs leuk om met deze, voor mij technische materie, bezig te zijn.””
Arlette van Scheppingen-Witteveen via LinkedIn

“Dachten wij dat we best wel goed hadden gedefinieerd wie onze doelgroep vormden, lieten Ingrid en Tjark ons zien dat we toch een stap verder moesten denken. Door hun heldere en scherpe vraagstelling – ieder vanuit een eigen invalshoek – werden we gedwongen om de identiteit scherper te stellen. Dat heeft ons gelijk een heel stuk verder gebracht. Veel goede en praktische adviezen werden gegeven. Het was met name de ongevraagd gegeven informatie die een meerwaarde+ had. Wij hebben veel waardering voor hun betrokkenheid en teammentaliteit. En natuurlijk ook – en niet in het minst – voor de warme persoonlijkheid die ieder op een eigen wijze heeft ingebracht. Onze dank.” 

– Betty en Emmy Soplantila –

“Ik heb recentelijk de workshop gevolgd en wat valt er veel te leren over hoe je goed en succesvol een eigen website bouwt! Ingrid en Tjark weten erg goed en laten gemakkelijk zien, dat een website hebben nog niet betekent een website die klanten werft. Er valt hierin erg veel te leren en eigenlijk zou je deze basiskennis gewoon moeten weten, ook al zou een derde partij de website voor je bouwen. Want, veel professionele websitebouwers blijken niet genoeg te focussen op het succesvol neerzetten van je site! Het mooi maken is een, maar het werven van klanten via je site is een tweede. De basisbeginselen leer je in deze workshop. Aanrader, dus!”  
Nicole Alles